Zorgvakanties en opvangweekenden

Stichting Heppie organiseert met ruim 500 vrijwilligers jaarlijks meer dan 25 zorgvakanties en 50 opvangweekenden en helpt op deze manier meer dan 1700 kinderen aan een onbezorgde tijd.

Er zijn vier verschillende leeftijdsgroepen: 6-9 jaar, 9-12 jaar, 12-15 jaar en 15-18 jaar en er zijn ook enkele ouder-kind activiteiten. De grootte van de groepen varieert van 6 tot 24 kinderen bij de opvangweekenden en 18-30 kinderen bij de zorgvakanties.

Stichting Heppie werkt volgens een eigen methodiek. Deze werkwijze is het resultaat van jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen en is gebaseerd op een aantal heldere uitgangspunten. Zo werken we vanuit een accommodatie die geschikt is voor kleine groepen en bieden we optimale verzorging. Er is altijd sprake van een gevarieerd programma in een structuurvolle omgeving. Een positieve sfeer staat daarbij centraal. De methodiek en de organisatie van Stichting Heppie zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden en in een eigen werkwijze weergegeven: “Het Klimaat van Aandacht”.

In de omgang met kinderen kenmerkt onze Klimaat van aandacht-methodiek zich door de intensieve begeleiding en het aansluiten op het individuele niveau van het kind. Heppie-vrijwilligers zijn te herkennen aan hun enorme betrokkenheid in de omgang met de kinderen. Zij begeleiden de kinderen op een respectvolle, positieve en duidelijke manier, waardoor er een basis van vertrouwen ontstaat tussen de vrijwilligers en de kinderen. Vrijwilligers gaan uit van de vaardigheden van het kind en leggen de nadruk op de dingen die een kind goed doet. Zij geven duidelijk grenzen aan en bieden de kinderen structuur. Bij ongewenst gedrag kijken ze door dit gedrag heen en worden er alternatieve gedragsmogelijkheden aangeboden.

Kortom: Stichting Heppie zorgt voor een veilige en geborgen sfeer, waarin de kinderen weten waar ze aan toe zijn en hierdoor onbezorgd kunnen genieten van een leuke tijd.

Klik hier voor meer informatie over de vakanties en weekenden van Heppie

  • Joseph Haydnlaan 2a
  • 3533 AE Utrecht
  • 085-0653442